Pasta e Ceci

Pasta e Ceci

Porce

4

Doba přípravy

10-15 minut

Doba vaření

30-40 minut

"Když jsem poprvé vyzkoušela těstoviny e ceci, naprosto jsem se do nich zamilovala a nemohla jsem je přestat dělat celé měsíce. Jejich chuť a struktura jsou nesmírně uklidňující a riskuji, že urazím naše italské bratrance, ale přirovnávám je k uklidňujícím vlastnostem dospělé fazole na toastu. V závislosti na tom, kde se v Itálii nacházíte, se pasta e ceci v jednotlivých regionech výrazně mění. Na chudším jihu se objevují v nejčistší podobě, připravené z bezvaječných krupicových těstovin, cizrny a možná i trochy rajčat. Zatímco na severu, v bohatších a hojnějších oblastech, se v základu soffritto začnou objevovat ančovičky, bohaté vaječné těstoviny a velkorysé kousky pancetty. Miluji ho ve všech těchto podobách, zejména s dobrou pancettou, a podle počasí a toho, co je v lednici, často přihodím i nějaký ten luxusní doplněk. Ale pro tuto knihu jsem si řekla, že vám ukážu, jak dobrá může být ve své nejskromnější podobě. Mým jediným požadavkem je, abyste použili kvalitní vařenou cizrnu."


Ukázka z knihy The Farm Table . Copyright k textu: © 2023, autor: Julius Roberts. Photographs copyright © 2023 by Elena Heatherwick, except as noted. Ilustrace copyright © 2023 by Jethro Buck. Vydalo nakladatelství Ten Speed Press, impresum nakladatelské skupiny Crown Publishing Group.

Zpět na blog